Betrokken en betrouwbaar maatwerk: Oost Makelaardij in de regio Emmen

‘Verhuizen naar het oosten?’ Het zweet brak me uit. ‘Maar daar is niets te doen! En hoe vinden we er ooit een huis?’ Noem me egoïstisch: ik wist dat mijn man al jaren droomde over rustig wonen, ‘ergens in Oost-Nederland,’ maar ik was te verknocht aan het stadse leven om het ooit serieus te overwegen.

‘Lieverd, je zult zien dat het goed komt. Ik heb al contact met een makelaar.’

‘Wat?’ In mijn gedachten doemde een beeld op van mezelf, verpieterend tussen koeien en hunebedden.

Achteraf kan ik erom lachen. Mijn angst voor het onbekende had ons bijna belet om aan het mooiste deel van ons leven te beginnen.

De makelaar bleek Marc Oosten van Oost Makelaardij in Emmen, een gemeente in Zuidoost Drenthe. Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik me gerustgesteld. Marcs lange makelaarservaring en zijn kennis van de regio wekten meteen vertrouwen. Met persoonlijke aandacht begeleidde hij ons vanaf het begin van onze zoektocht tot en met het koopcontract. Dankzij hem hebben we een huis gevonden in een dorpje vlakbij een bos, precies zoals mijn man altijd verlangde. En als ik even genoeg weilanden gezien heb, dan stap ik in de auto – of op de fiets – en rijd ik naar Emmen. Wist je dat Emmen tot culturele gemeente van Drenthe van 2015/16 is uitgeroepen? Er is een groot theater, er zijn musea, bioscopen, volop winkels, restaurants…

De regio Emmen bleek perfect voor ons allebei. En een betere makelaar hadden we ons niet kunnen wensen.