Prachtig wonen over de grens

Vlak over de Duitse grens zijn prachtige koophuizen te vinden en vaak tegen lagere prijzen dan in Nederland gevraagd zouden worden. Werkt u in de grensregio, dan kan het dus zeker een aanrader zijn om te kiezen voor een van de vele koophuizen in Duitsland. Natuurlijk komt daar wel iets meer bij kijken dan aanschaf van een woning in Nederland. Oost Makelaardij kan u hierover adviseren en u van dienst zijn bij de aanschaf van uw koophuis in Duitsland.

Informatie over wonen in Duitsland

Verhuizen naar een ander land heeft uiteraard consequenties op verschillende gebieden en u wilt natuurlijk duidelijkheid voordat u deze beslissing neemt. Via oostmakelaardij.nl kunt u informatie aanvragen over wonen over de grens en zij organiseren hierover ook speciale informatieavonden. Daar kunt u bijvoorbeeld horen wat voor gevolgen een verhuizing heeft op het gebied van uw zorgverzekering en de belasting. Zo kunt u weloverwogen een besluit nemen.

Goed geïnformeerde makelaar

Een ander punt is dat u zelf geen kennis heeft van de Duitse woningmarkt. U hebt geen idee wat normale vraagprijzen zijn voor koophuizen in Duitsland. Oost Makelaardij is zelf al jaren actief in Duitsland en heeft daardoor een goed beeld van de huizenprijzen. Bovendien spreken zij de taal goed, waardoor zij u kunnen bijstaan bij het nalopen van het koopcontract en het voeren van de onderhandelingen over de prijs. Ook over hypotheken en juridische gevolgen van een verhuizing naar Duitsland kunnen zij u adviseren. Een koophuis in Duitsland regelt u dus via Oost Makelaardij.