Voordelig wonen in Duitsland

Woont en werkt u in de buurt van de Duitse grens, dan kan het voordeliger zijn om in Duitsland te gaan wonen. De prijzen van koopwoningen liggen daar vaak lager dan bij ons en zo kunt u voor hetzelfde geld genieten van een groter huis en een grotere tuin. Natuurlijk komt er wel wat kijken bij wonen in een ander land, Oost Makelaardij kan u hierover als geen ander informeren.

Informatie avonden

Voordat u voor een koopwoning in Duitsland kiest, wilt u natuurlijk eerst weten wat voor gevolgen dit voor u heeft. Hoe zit het bijvoorbeeld met de zorgverzekering als u in Nederland werkt en in Duitsland woont? Mag u dan bijvoorbeeld nog in Nederland behandeld worden? Oost Makelaardij organiseert speciale informatieavonden voor mensen die een koopwoning in Duitsland overwegen, zodat u over alle nodige kennis beschikt. Op oostmakelaardij.nl kunt u meer lezen over hun speciale informatieavonden.

Makelaar met kennis van Duitse woningmarkt

Daarnaast komt er bij de keus voor een koopwoning in Duitsland natuurlijk nog veel meer kijken. Zo is uw kennis van het Duits vaak onvoldoende om een koopcontract af te sluiten en hebt u geen goed beeld van de waardes van huizen over de grens. Oost Makelaardij heeft goede kennis van de Duitse taal en woningmarkt, weet welke procedures er gevolgd moeten worden en welke juridische gevolgen een verhuizing over de grens heeft. Zij kunnen u als geen ander helpen met het zoeken van een koopwoning in Duitsland en het afsluiten van hypotheek en koopcontract.