Wonen over de grens

Steeds meer Nederlanders die werken in de grensstreek, kiezen ervoor om naar Duitsland te verhuizen. Werkt u in Enschede, dan kan het bijvoorbeeld heel aantrekkelijk zijn om in Gronau of omgeving te gaan wonen. Natuurlijk is het dan wel handig om te kiezen voor een goede makelaar in Gronau.

Lagere huizenprijzen

Een groot voordeel van verhuizen naar Duitsland, is dat daar de prijzen voor koopwoningen vaak net wat lager liggen dan in Nederland. Zo kunt u met hetzelfde budget vaak een grotere woning met een grotere tuin aanschaffen. Maar ondanks de open grenzen die we kennen in Europa en het vrije verkeer van mensen en goederen, is verhuizen over de grens nog geen sinecure. Er komt vaak meer bij kijken dan u denkt. Daarom is het ook zo verstandig om een makelaar in Gronau in de arm te nemen.

Andere regels, andere taal

Een van de belangrijkste obstakels is vaak de taal. U spreekt deze zelf nog niet goed genoeg om alle officiële documenten te kunnen lezen. Voor het afsluiten van een koopcontract is dat uiteraard problematisch. Daarnaast gelden er in Duitsland ook andere regels op de huizenmarkt. Holland Immocenter is een makelaar in Gronau die veel ervaring heeft met kopen en verkopen van woningen in de Duits-Nederlandse grensstreek. Zij kunnen u daardoor als geen ander helpen met alle zaken die komen kijken bij een huis kopen in Duitsland. Op hollandimmocenter.com/nl kunt u hun volledige aanbod huizen bekijken en meer lezen over de service van deze makelaar in Gronau.